INfo

Alkotói üzenet

 

„Néhány éve egy kedves ismerősöm meglepett egy nagy doboz, általa kacatnak nevezett kinccsel. Legnagyobb meglepetésemre, Märklin sínek, kocsik és kiegészítők voltak benne. Hirtelen nem tudtam mit kezdjek ezekkel az értékekkel.

Megdöbbenten tapasztaltam, hogy a közel 70 éves szerkezetek úgy működnek mintha tegnap gyártották volna. Itt volt az a pont, hogy szerelmese lettem a Märklin termékeknek. Jellemzőjük az egyszerűség, a letisztult forma és a játék öröme anélkül, hogy bármilyen műszaki probléma merülne fel. A régi korok modelljeinek bemutatása már régóta foglalkoztatott engem.

Szeretném ezeket a játékokat megmutatni másoknak is, mert az nem tesz, engem boldoggá, hogy otthon a szekrényben őrizgetem őket. Vitrinben őrizni felesleges, hiszen még tökéletesen működnek. Az asztal elkészítéséhez az első ötletet a klub társamtól kaptam, Szántó Gyuri bácsitól, aki már régóta a Märklin vonatok megszállottja.

Az ötletet kiterjesztettem az időutazás lehetőségével, mert komplett asztalra a meglévő sín kevés lett volna, de időrendi sorrendben elegendő régi kellék volt. Ezután elkezdtem a „nagy gyűjtést”, és a hozzátartozó irodalom összeszedését. Próbáltam a sínekhez korhűen kapcsolni a kiegészítőket. Például: az 1965-s modulon a váltók annak az évnek a megfelelő darabjai, házak, tereptárgyak szintén az adott évjáratnak megfelelő KIBRI – FALLER termékek.”