INfo

Alkotói üzenet

 

„2005-ben határoztuk el, hogy építünk egy nyugatnémet III-as korszak-beli szegmens terepasztal-rendszert. Munkát 2006-ban kezdtük, és kisebb megszakításokkal jelenleg is folyamatban van. Csapatunk 2013-ban bővült 3 fősre.

Munkánk fő célkitűzése a minél élethűbb vasútüzem és környezet kialakítása. A digitális rendszer alapja egy Intellibox és a TrainController program. A többi elektronika nagyrészt saját fejlesztésű és készítésű egységekből áll.

A pályavezetés alapja egy kétvágányos villamosított fővonal átmenő-elágazó állomással. Az állomásból az egyik oldalon egyvágányos mellékvonal ágazik ki, melynek végén egy rejtett tároló -(kezelő) vágánycsoport van. Az állomás másik oldalán pályafenntartási telep, illetve egy vontatási telep került kialakításra. A kiállításokon eltérő vonalvezetéssel, mindig a rendelkezésre álló hely adottságainak megfelelően tudjuk felállítani a modul-rendszerünket.

A terep építésekor igyekszünk a természethez legközelebb álló anyagokat használni. Számos korabeli fénykép alapján kerül kialakításra a környezet, ideértve az épületeket, közúti járműveket, figurákat. Minden részletében törekszünk az adott korszak jellegzetességeinek bemutatására.”